A-nest week 1

De eerste 2 dagen wou Anke het nest bijna niet verlaten, ook niet om even uitgelaten te worden. Ze is heel beschermend en zorgzaam naar haar puppy´s. Maar Eelke heeft het toverwoord gevonden : ga je mee naar de kippen? Daar wil ze wel voor overeind komen, ze struint dan namelijk de tuin af naar mollen. Maar het moederinstinct is heel sterk, er hoeft maar een pup te piepen of ze staat voor de schuifpui : `laat mij erin!`

De pups groeien goed, er zou iedere dag een toename van zo´n 10% te zien moeten zijn en na 10 dagen is het gewicht dan verdubbeld t.o.v. het geboortegewicht. Zie de weegtabel op de vorige pagina.

Verder is het vooral genieten van het gekrioel om melk en warmte te vinden en het gepiep als er eens eentje de verkeerde kant op kruipt of de favoriete tepel al bezet is.

Stabij’s fan ´e Twellegeaster Buorren

· Terug naar Startpagina

De 4 famkes op een rij.                                                                           Reu nummer 1 vertelt mama een geheimpje.

 

Zaterdag  22 augustus. Anke laat de pups inmiddels af en toe eens even een uurtje alleen. De pups zijn zo beweeglijk dat het een hele toer is hun gewicht nauwkeurig te bepalen, maar ze laten gemiddeld allemaal een prima groei zien.

Zacht vriendje                                                        Ik vind jou lief                                            Zucht, ze hebben alweer trek...

· terug