Naderend einde

Na haar 13e verjaardag ging het langzaamaan minder met Anke. Medisch was er, behalve ouderdom, niet echt iets aan de hand maar haar krachten namen af.  Ze had goeie dagen, zo heeft ze in maart nog veel plezier gehad op het strandje bij Zurich, deed ze nog mee met de Body-Awaress oefeningen. Rene heeft nog prachtige foto’s van haar gemaakt tussen de tulpen.

Eind april ging ik met Anke naar de Bloksloot, maar ze vond er niks aan, ging niet meer op muizenjacht.....Tijdens een andere wandeling wilde ze wat drinken, gleed in de (drek)sloot en kon er op eigen kracht niet meer uitkomen.....

Het lekkers wat we speciaal voor haar kochten wilde ze niet, ze draaide de kop weg, ze woog nog maar 15 kilo......

Op 2 mei werd Anke loops en had ze een opleving, ze at brokjes en wilde mee in de auto. In het bos moest iedere boom waar een reu was geweest uitgebreid besnuffeld worden. De dag erna was Anke moe  wilde ze niks meer en moesten we het moeilijke besluit nemen om haar in te laten slapen, het ging niet meer, het lichaam was op.

We missen haar ontzettend.........

Anke in Memoriam

Stabij’s fan ´e Twellegeaster Buorren

· Lees hier alles over Anke haar leven...

Kampioen

Anke was na haar nestje mooi uitgezwaard en bleek op shows in de smaak te vallen bij de keurmeesters. Ze werd Nederlands Kampioen en won een hele reeks titels:

W’10’12, EW’11, NVK, VW’15’16, BNLVch’16, DVW’16, NVW’16.

Ook mocht ze deelnemen aan het WK der Kampioenen in Brussel ter ere van het

100-jarig bestaan van de FCI .

Zij was direct beste maatjes met Floris. Helaas voor Anke moesten we hem 1,5 jaar later in laten slapen. Anke was niet gelukkig in haar uppie, zo ontstond het idee voor een nestje en werd Anke

de stammoeder van de kennel Fan ‘e Twellegeaster Buorren.

Uit het 1e nest bleef Renske bij ons wonen. Daarna kwamen kleindochter Baukje en achter-kleindochter Fimke bij de roedel waar Anke subtiel maar duidelijk moeder-overste van was.

Bijzondere gebeurtenissen

Dankzij Anke maakten we de leukste dingen mee. Zo heeft Eelke in Fries kostuum met haar meegelopen in de Parade der Nederlandse rassen op de EuroDogShow in Leeuwarden, hebben we met een interview en foto’s in het blad Landleven gestaan, zijn we op TV geweest bij ‘Tijd voor Max’. En omdat Anke in 2015 bij de Nationale Beste teef was geworden mocht ze meewerken aan de fotoshoot voor het boek ‘Verrassende Nederlandse Hondenrassen’ in het Openluchtmusuem in Arnhem.

 

Anke genoot zelf het meest van jagen op muizen en hazen en de baas helpen in de tuin. Een behendigheidsparcours, snuffel– of balspelletje vond ze leuk om te doen.

Fotoboek van Anke haar leven

· Klik hier