17 augustus 2009 is ons eerste nestje geboren van Anke en Miente Fedde fan ´e Alde Leane.

· A-nest Klik hier

                           Onze Nestjes       ...Wij verwachten geen pups in 2020...

Stabij’s fan ´e Twellegeaster Buorren

· B-nest Klik hier

Renske is begin februari 2012 gedekt door Hobbe fan ‘t Oldamstermar.  Helaas was Renske niet drachtig en inmiddels weten we dat Hobbe niet meer vruchtbaar is.

Renske haar nieuwe liefde heet Aike Jesse v.d Schaopdiek, 16 oktober hebben we kennis gemaakt, 17 december 2012 is Renske gedekt. De pups zijn 16 februari 2013 geboren.

 

Uit pure liefhebberij hebben wij af en toe nestje puppy’s. Wij volgen de richtlijnen en adviezen van de Fok Advies Commissie van de Nederlandse Vereniging voor Stabij– en Wetterhounen. Kijk op de NVSW website voor de actuele pupprijs. Om meer kennis en ervaring met fokken op te doen heeft Jolanda eind 2011 de Fokkerscursus van de NVSW gevolgd. We zijn in het bezit van het Fokkerscertificaat en staan in de lijst van de door de NVSW gecertificeerde fokkers. De Raad van Beheer is in 2013 langs geweest voor locatie controle en heeft alles dik in orde bevonden.

De pups worden geplaatst via de Pup-informatiedienst van de NVSW. Als je belangstelling hebt voor een pup kun je je bij de NVSW op de wachtlijst laten zetten en aangeven dat je voorkeur voor onze kennel hebt. Wij doen ons uiterste best om goed gesocialiseerde pups af te leveren en verwachten van de toekomstige eigenaren dat ze in ieder geval op Puppycursus gaan en deelnemen aan de Fokkersdag.

In de pers is  veel ophef over broodfokken en gezondheid van pups. Welke erfelijke aandoeningen bij de Stabij voorkomen en wat de NVSW en haar fokkers doen om risico’s tot het uiterste minimum te beperken is hier te lezen.

· D-nest Klik hier

In 2011 hadden wij ons tweede nestje met Anke willen fokken. De dekking door Binte Ludo v.d. Kwaakhoeve is echter mislukt. Haar volgende loopsheid hebben we overgeslagen omdat we in die periode te weinig tijd hadden om de pups de aandacht te geven die nodig is om ze goed te socialiseren.

Anke heeft dektoestemming voor Ned. Kamp. Imme Feike fan ‘e Holwerda Sathe. Beide ouders hebben HD A, inteeltpercentage is 1,37% (4 generaties).  Anke is 13 april 2012 gedekt, 13 juni 2012 is het nest geboren. 

· E-nest Klik hier

Het E-nest had Renske haar 2e nestje moeten worden. In 2014 is het niet gelukt, in het voorjaar van 2015 hebben we nieuwe poging gedaan met Sir Tievo v.d. Eenhoornlijn, beide ouders hebben HD A en het inteelt-percentage van deze combinatie was 0%. De NVSW had een positief dekadvies afgegeven. 

We vinden het dan ook heel jammer dat er geen pups zijn geboren. Wat overblijft is een foto-verslag  van beide pogingen, lees hier verder.

 

Nu is het Baukje haar beurt om voor nieuw nageslacht te zorgen. We hebben dektoestemming voor Aike fan ‘e Grun Dollers. Beide honden hebben HD A en het inteeltpercentage van deze combinatie is 1,56%. Aike is net als Baukje vrij van het CD-gen wat betekent dat alle puppy’s automatisch ook vrij zullen zijn en niet getest hoeven te worden.

In oktober hebben we kennis gemaakt met deze lieve reu,

Aike heeft Baukje op 1 en 2 december 2015 gedekt.

Baukje heeft haar lover zelf uitgezocht. Op de show van de KC Sneek zag zij Kaije Babbe van het Wapse Hiem en het was liefde op het 1e gezicht. Ze was helemaal door het dolle! Wij waren erg onder de indruk van zijn stabiele, rustige gedrag. Dus hebben we uitgezocht of deze combinatie mag. Het inteeltpercentage is 3,13% en de NVSW FAC heeft positief advies afgegeven.

Kaije heeft HD A heupen en is net als Baukje vrij van het CD-gen wat betekent dat alle puppy’s automatisch ook vrij zullen zijn en niet getest hoeven te worden. Tijdens de Kerstdagen is Baukje door Kaije gedekt.

Op 20 februari zijn er 6 pups geboren die allemaal van een nieuw baasje voorzien zijn.

· F-nest Klik hier