E-nest Week 5

Stabij’s fan ´e Twellegeaster Buorren

De pups zijn nu 4 weken oud, alle nieuwe eigenaren zijn inmiddels een keer op visite geweest. De pups geven met luid gepiep aan dat het deurtje open moet omdat ze buiten het nest willen plassen en poepen, de opgespaarde kranten en yoghurtemmertjes komen nu goed van pas! De puppybar is in gebruik genomen, er blijft meestal niet veel voor mama over…

Baukje kreeg het zwaar te verduren, dus voeren we nu 3x per dag Starter brokjes en voor het slapen gaan een beetje Energique vlees. De hoeveelheid voer voor Baukje bouwen we af zodat de melkgift langzaam opdroogt.

· Terug naar E-nest

Terwijl zus en broertjes slapen ontdekt teef 2 de kattentunnel, even later komen reu 2 en 3  ook kijken wat er in de ren ligt.

De een gaat zelf op onderzoek uit, de ander blijft bij mama in de buurt

De pups liggen tactisch aan die kant waar mams de ren binnenkomt

Bezoek uit Noorwegen                                                               Gelukkig, ze laten mama even met rust...

Na het brokjes eten nog een slokje halen bij mama, even spelen en stoeien en dan weer lekker slapen

Een paar dagen later wordt er volop in en om de tunnel gespeeld en gestoeid, zie filmpje

 

 

 

Tijdens het schoonmaken zaten de pups in de bench, maar ja, als je het deurtje niet goed dicht doet…. Vanaf nu dus maar los in kamer.

Renske gaat tactisch voor in de ingang liggen zodat ze alle pups een beurt kan geven.

Baukje is blij dat alle pups weer veilig in het nest terug zijn gekeerd,

ze geeft ze nog een slokje en gaat er dan rustig bij liggen slapen

Voor de afwisseling wat ritselend papier om mee te spelen                                                 Vrijdagmiddag is Eelke met de oude dames naar het bos en krijgen de pups de kans om de kamer te ontdekken.