Shows 2017/2018

Stabij’s fan ´e Twellegeaster Buorren

· terug

Voor foto’s en verslagen 2015/2016 klik hier

 

Op de jaarlijkse NVSW ledenvergadering zijn Anke en Baukje

gehuldigd vanwege de vorig jaar behaalde kampioenschappen.

 

Zondag 9 juli: Bij de KC Hogeveen maakt Fimke haar show-debuut.

Ze kreeg een mooi rapport en werd Beste Baby van het Ras en dan mag

je 's middags naar de ere-keuring. Fimke werd in de finale niet geplaatst.

Renske had vandaag niet zo'n zin om zich te laten betasten en kreeg een ZG.


Anke deed het super, ze werd Beste Veteraan en Beste van het Ras. Na lang wachten begonnen tegen 16.30 uur eindelijk de eindkeuringen. Bij de veteranen werd ze geselecteerd en kreeg de 3e plaats. Daarna won Anke rasgroep 7 en mocht dus door naar de eindkeuring voor Best in Show.
Net toen we de ere-ring in gingen steeg er weer een vliegtuig op en had Anke er genoeg van. Maar de keurmeesters hadden haar eerdere goede optredens wel gezien en beloonden haar met de 7e plaats.

Ja, daar moet je wel even van bijsnurken!

16 december Winner Amsterdam:

‘s Morgens vroeg met sneeuw onderweg, Jetske

houdt ook van leuk shoppen en was gezellig mee.

We troffen heel wat bekenden uit Sneek en

omstreken maar ook van verder weg.

16 september was de Clubmatch van Onze Stabyhoun in Kerkwijk, het zou een buitenshow zijn maar vanwege de regen werd het binnen. Fimke gedroeg zich nieuwsgierig naar alle mensen en liet zich prima betasten door de keurmeester, maar had vandaag niet zo’n zin om haar tandjes te laten zien. Ze werd Veel Belovend 2e.

Baukje viel in de smaak, de keurmeester had het moeilijk om een keuze te maken tussen haar en Harryetje. Na 3x de ring rond te hebben gelopen had ze alle tegels wel gezien, werd het tempo steeds trager en kreeg ze de 2e plaats. De nummer 1 werd uiteindelijk Beste Teef en BOB, Baukje werd gekozen tot Reserve Beste Teef.

Renske is momenteel helemaal uit vacht maar kreeg vanwege haar prima bespiering, gangwerk en conditie toch de 1e plaats bij de Veteranen met een Uitmuntend rapport.

Bij de Fokkerijgroepen haalden de dames samen met Chess en Rimke de 3e plaats. Het was een gezellig weerzien met vele bekenden en we zijn hartstikke trots op de resultaten.

30 september met Renske meegedaan in Maastricht, ze werd Beste Veteraan.

1 oktober met z’n allen naar Maastricht, Fimke werd Beste Pup, Baukje Beste Teef en Renske haalde de 2e plaats bij de Veteranen.

We hebben er een vakantie weekendje Limburg van gemaakt.

7 oktober Zwolle, IJsselshow:

Renske haalt haar derde 1e plaats en is nu Ned.

Veteranen Kampioen! Baukje scoort 1U in de

Kampioensklasse en Fimke wordt 2e bij de Puppy’s

met een Veelbelovend mooi rapport.

Broer Fynn wordt Beste Pup en mag zijn debuut maken in de ere-ring. Oma Renske mag direct na hem als Veteraan het ras vertegenwoordigen in de ere-ring.

 

             8 oktober wordt Renske op de Hanzeshow weer Beste Veteraan

             en ook nog reserve Beste Teef.

14 oktober: de jaarlijkse Clubmatch van Sneek. We hadden alle 4onze dames ingeschreven en ze haalden alle 4 de 1e plaats in hun klasse! Fimke mocht opnemen tegen haar broer Fynn, hij werd Beste Pup en in de erering geselecteerd bij de beste 4. Anke deed mee in de Kampioensklasse, de keurmeester was heel erg onder de indruk van haar leeftijd en goede conditie en gebit. Renske werd Beste Veteraan. Baukje had de Open Klasse (7 teven) gewonnen en dus moesten we met 3 dames lopen voor Beste Teef. Bedankt Wietse voor je hulp daarbij! Anke maakte de keuze nog erg moeilijk maar uiteindelijk werd het Baukje , vervolgens werd ze BOB en haalde ’s middags de

2e plaats in Rasgroep 7.

Haar lover Kaije, papa van het F-nest haalde bij de reuen een Uitmuntend 2e plaats.

Het was een erg gezellige dag met zo’n grote Stabij-familie bijelkaar!

Vrijdag 8 december met Fimke naar

De Holland Cup geweest, we werden

3e in Jeugdklasse met een ZG.
Ik ben vooral trots op hoe de kleine dame, net 9 maanden oud, zich staande hield met al die nieuwe indrukken en geluiden. In de ring toonde ze zich 'a bit shy'

maar bij elke stand waar we kwamen charmeerde

ze iedereen en liet zich uitgebreid aaien.

Meerdere mensen hebben een Stabij-zoen

haar gehad en we kwamen terug met tassen

 vol leuks en lekkers. Samen hebben we een

hele leuke les in hersenwerk gehad van

personal dog coach Inge van Harte.

Zondag 10 december het showjaar afgesloten met

de Winner in Amsterdam. Fimke was nu gewend aan de omstandigheden en deed het vandaag prima, ze werd

Uitmuntend 2e in Jeugdklasse.

Eelke heeft Baukje geshowd, zij werd Uitmuntend 1e in de Kampioensklasse en in de finale Reserve Beste Teef.

Ook Renske deed het super, zij werd Uitmuntend 1e, Veteranen Winster en Beste Veteraan! In de ere-ring was het er in en er uit maar ze heeft er een mooie titel bij :VW’17 !

Fynn deed mee in de Jeugdklasse maar had het na een ontmoeting met vuurwerk even niet naar zijn zin en kreeg een G. Een hersen-spelletje en een stoeibeurt met zijn zusje kalmeerden hem weer.

 

Tot onze verrassing waren Anga en Rolle uit Zweden er ook en hadden een heerlijk chocolade-cadeau voor iedereen. 

Rimke was vanwege de weerswaarschuwing thuis gebleven, dat snapten wij best, we hebben de hele terugreis met een gangetje van 70km gereden.

Al met al was het een gezellige

en succesvolle dag!

Vanaf de tribune moedigt Fimke haar moeder aan tijdens haar optreden

             in de ere-ring

2018, het 1e weekend van maart Martini Dog Show in Groningen.

Zaterdag alleen met Fimke geweest, ze werd 3ZG in de Jeugdklasse.

Ze liet zich prima betasten maar heeft nog tijd nodig om zich te ontwikkelen.

Na de keuring mocht ze naar de Eukanuba hondenlunch, vanavond maar wat minder brokjes....

 

Zondag met de hele roedel naar Groningen geweest, wow wat een dag!

Fimke kreeg prachtig commentaar op haar bouw maar vanwege minpuntjes in het hoofd een ZG,

ze werd nog wel geplaatst als nr 4. Renske haalde een U en werd 2e in de Veteranenklasse.

Baukje deed het fantastisch, ze werd Beste Teef en BOB. We moesten lang wachten op de erekeuring. Ondertussen gaf Gabrielle een workshop Body-awareness. Met Baukje heb ik het gangwerk getraind en Renske heeft balans-oefeningen gedaan, een leuke opvulling van de wachttijd.

Groot succes in de ere-ring: Baukje werd 2e in groep 7 !!! en kwalificeert zich daarmee voor de Hond van het Jaar Show. Aan het einde van de middag haalde ze ook nog een 2e plaats bij de Nederlandse Rassen!

 

    

Op 25 juni werd Renske de Beste van het Ras in Genk en is nu Internationaal Show Kampioen. Kers op de taart: ze werd in de erering geselecteerd bij

de beste 6 in Rasgroep 7

en haalde de 4e plaats !

18 maart met Fimke naar Hazerswoude. Hoera, ze scoorde een Uitmuntende

1e plaats  en werd  reserve Beste Teef!

31 maart naar Goes, Fimke  werd 2e met een ZG. Op de  weg terug op bezoek bij Fynn, dat vonden beide honden (en de bazen) erg leuk!

                          NVSW Clubmatch 7 april 2018

Zo kwalificeer je je voor de Hond vh Jaar Show, een maand later mag je de ring verlaten verlaten met een G..... Dit overkwam Baukje, zij kreeg gister een rapport vol op– en aanmerkingen, uitslag Goed.

Fimke haalde een ZG, in een grote Jeugdklasse werd ze niet geplaatst. Onze beide veteranen scoorden Uitmuntend, helaas werd Anke net niet geplaatst in de Veteranenklasse. Renske haalde de 3e plaats in de Kampioensklasse en kreeg een mooie beker.

Wij hebben gezellig bijgepraat met de bazen van de andere honden die bij ons vandaan komen. En met onze Zweedse vrienden die tot hun grote verrassing met Cup naar huis gingen, Zorro werd Clubwinner.

Het is hun van harte gegund!

 

Tekstvak:

Zolang Fimke nog in de Jeugdklasse mag uitkomen doen we af en toe een show met haar. Zij blijkt in combinatie met haar puber hormonen toch nog wel last te hebben van een vervelende ervaring met een man bij de ringtraining. De ene show gaat dan ook beter dan de andere. We proberen er in ieder geval steeds een positieve ervaring van te maken.

 

In Tilburg lukte dat prima, ze heeft heerlijk liggen slapen, we hebben leuk gespeeld en ze liet zich prima betasten. Deze keurmeester gaf alle Jeugdklasse honden standaard een ZG.

In Zwolle was ze de hele dag wel relaxt maar vond ze de frontale benadering van de grote man wat bedreigend. Ondanks haar terughoudendheid kreeg ze een U en werd ze 2e. Omdat de nr 1 Beste Teef werd mochten we terug de ring in om mee te strijden voor Reserve Beste. Die prijs ging naar de Open Klasse, ik was vooral blij dat Fimke inmiddels ‘ontdooid’ was

en zich in die finale veel beter toonde

en mooier gangwerk liet zien.

Het was goed shoppen in Zwolle, we

hebben tassen vol lekkers gescoord !

9 t/m 12 augustus was de World Dog Show in Amsterdam

Donderdag met 2 dames naar Amsterdam geweest voor de BeneluxWinner2018.

Fimke kreeg een ZG, Renske een Uitmuntend. Beide werden ze als 2e geplaatst.

 

Vrijdag weer naar Amsterdam geweest, nu alleen met Fimke voor de Stabijhoun Specialty. Onze lieve knuffel deed het prima op de Zweedse lekkernij van Anga Löfqvist en haalde met een Uitmuntend 1e plaats haar 2e JeugdCAC. Voor Beste Junior was ze geen partij, de reu was al veel verder in ontwikkeling, maar meneer Arxhoek was heel tevreden over haar, haar tijd komt nog wel.
Daarna was het tijd om langs de stands te gaan. Fimke heeft weer vrienden gemaakt, met haar lieve koppie heeft ze heel wat aaitjes, brokjes en snacks gescoord en vrouwtje heeft goed geshopt, de portemonnee is
helemaal leeg gegaan....

 

Zaterdag voor de 3e keer naar Amsterdam gereden. Els was mee. Vandaag was de World Dog Show, we hadden Baukje en Renske ingeschreven. Onze beide Kampioenen scoorden een Zeer Goed. Dus waren we snel klaar en konden langs alle stands. daar kregen we

weer heel wat toegestopt, leuke prijsjes gewonnen.

 

             Mooie Zweedse windstopper truien gekocht voor onszelf, Zwitserse

             balans-  artikelen voor de dames. En hele leuke schoenen, uit Noorwegen, 

             gemaakt van gerecyceld leer. Het karretje bezweek bijna op weg naar

             de auto ....

 

             Het waren 3 hele leuke dagen, gezellig weerzien met alle

             Scandinavische  Stabij-eigenaren en aantal Nederlandse

             die we al een poosje niet  meer gesproken hadden.

27 oktober: clubmatch Onze Stabyhoun

We gingen zonder hoge verwachtingen

richting Kerkwijk. Na een omleiding bij

Utrecht waren we net op tijd in de hal.

De 1e grote, maar erg leuke verrassing

was de aanwezigheid van Anga en Rolle !

 

Alle Twellegeaster honden kregen een

Uitmuntende beoordeling,  Fimke en

Renske werden 2e in hun klasse, Baukje en Fynn haalden de 1e plaats waarvan de laatste in de finale ook nog eens Reserve Beste Reu werd !

Als familie hebben we meegedaan met de Fokkerij-groepen, hier werden we

4e van de 6 deelnemers.

Bij de verloting hadden we dit jaar geluk, maar liefst 3 leuke prijzen gewonnen, het was een geslaagde dag!

 

PS: Ons kleine dwersbongeltsje keek op de

foto’s natuurlijk weer de andere kant op

De Duitse keurmeester was helemaal weg van Baukje, met een prachtig rapport werd ze Winster’18 en BOB. Hij was ook degene die de eindkeuring van rasgroep 7 keurde. In de krappe voorring had Baukje nogal last van opdringerige jonge reuen en was ze er duidelijk wel klaar mee... We werden dan ook niet geselecteerd. Maar tot onze verrassing kwam de keurmeester ons na de finale opzoeken. Hij had gezien dat Baukje het niet meer naar haar zin had ‘but she is a really beautiful dog, thank you very much for bringing her to the show’.  Heel aardig!

 

Gelukkig kreeg ik haar weer ‘aan de praat’ want er was

Nog een finale van de Nederlandse Rassen. Hierin liep

ze weer mooi vlot. Meneer Rutte was ook gecharmeerd

van Baukje en we werden als 3e geplaatst. Inmiddels was

het 18.00 uur geweest, nog even  op de foto en toen naar

huis met een mooie beker, de rozetten en alle gekregen

en gekochte leuks en lekkers. Wow wat een weekend!

14 december de Holland Cup in Amsterdam: Eelke showde Fimke, de keurmeester was heel geduldig met haar, ze werd 1e met een Uitmuntend en kreeg het reserve CACIB. Daarna zijn we langs de stands geweest en gooide Fimke overal haar charmes in de strijd wat haar het een en ander aan lekkers opleverde

15 december: Rolle en Anga hadden

op doorreis naar de Winner in Sneek overnacht en vereerden ons met een

bezoek. We hebben een sight-seeing

van Uitwellingerga gedaan en de honden hebben zich uitgeleefd in onze tuin.

Het werd een hele gezellige ‘Fika’ .

Voor de finale even ontspannen met een bezoek aan het hondenbuffet

en spelen met de nieuwe snuffelbal

Tussen de keuringen door was er tijd om het oude centrum van Amersfoort te bekijken

13 januari 2019 : Baukje was uitgenodigd om mee te doen aan de Hond v/h Jaar Show 2018 in de Flint Amersfoort. Ondanks de parkeer-chaos waren we nog op tijd in het theater,

we hadden een rustig plekje op het balkon waar Baukje alvast de catwalk kon bekijken.

 

De keurmeester van rasgroep 7 had totaal geen oog voor de beide Stabij’s, maar  we kregen natuurlijk wel onze ‘3 minutes of Fame’  op de catwalk,

Aan het einde van de middag was er

nog een verkiezing van de Beste van de Nederlandse Rassen. Hier werd Baukje geselecteerd bij de beste 6 honden,

ze mocht nog een keer de catwalk op, dit leverde een prachtig rozet op

Corry, Henri en Marianne: bedankt voor de leuke foto’s en filmpjes!