Shows 2017

Stabij’s fan ´e Twellegeaster Buorren

· terug

Voor foto’s en verslagen 2015/2016 klik hier

 

Op 25 juni werd Renske de Beste van het Ras in Genk en is nu Internationaal Show Kampioen. Als kers op de taart werd ze in de erering geselecteerd bij

de beste 6 in Rasgroep 7

en haalde de 4e plaats !

Op de jaarlijkse NVSW ledenvergadering zijn Anke en Baukje

gehuldigd vanwege de vorig jaar behaalde kampioenschappen.

 

Zondag 9 juli: Bij de KC Hooeveen maakt Fimke haar show-debuut.

Ze kreeg een mooi rapport en werd Beste Baby van het Ras en dan mag

je 's middags naar de ere-keuring. Fimke werd in de finale niet geplaatst.

Renske had vandaag niet zo'n zin om zich te laten betasten en kreeg een ZG.


Anke deed het super, ze werd Beste Veteraan en Beste van het Ras. Na lang wachten begonnen tegen 16.30 uur eindelijk de eindkeuringen. Bij de veteranen werd ze geselecteerd en kreeg de 3e plaats. Daarna won Anke rasgroep 7 en mocht dus door naar de eindkeuring voor Best in Show.
Net toen we de ere-ring in gingen steeg er weer een vliegtuig op en had Anke er genoeg van. Maar de keurmeesters hadden haar eerdere goede optredens wel gezien en beloonden haar met de 7e plaats.

16 september was de Clubmatch van Onze Stabyhoun in Kerkwijk, het zou een buitenshow zijn maar vanwege de regen werd het binnen. Fimke gedroeg zich nieuwsgierig naar alle mensen en liet zich prima betasten door de keurmeester, maar had vandaag niet zo’n zin om haar tandjes te laten zien. Ze werd Veel Belovend 2e.

Baukje viel in de smaak, de keurmeester had het moeilijk om een keuze te maken tussen haar en Harryetje. Na 3x de ring rond te hebben gelopen had ze alle tegels wel gezien, werd het tempo steeds trager en kreeg ze de 2e plaats. De nummer 1 werd uiteindelijk Beste Teef en BOB, Baukje werd gekozen tot Reserve Beste Teef.

Renske is momenteel helemaal uit vacht maar kreeg vanwege haar prima bespiering, gangwerk en conditie toch de 1e plaats bij de Veteranen met een Uitmuntend rapport.

Bij de Fokkerijgroepen haalden de dames samen met Chess en Rimke de 3e plaats. Het was een gezellig weerzien met vele bekenden en we zijn hartstikke trots op de resultaten.

30 september met Renske meegedaan in Maastricht, ze werd Beste Veteraan.

1 oktober met z’n allen naar Maastricht, Fimke werd Beste Pup, Baukje Beste Teef en Renske haalde de 2e plaats bij de Veteranen.

We hebben er een vakantie weekendje Limburg van gemaakt.

7 oktober Zwolle, IJsselshow:

Renske haalt haar derde 1e plaats en is nu Ned.

Veteranen Kampioen! Baukje scoort 1U in de

Kampioensklasse en Fimke wordt 2e bij de Puppy’s

met een Veelbelovend mooi rapport.

Broer Fynn wordt Beste Pup en mag zijn debuut maken in de ere-ring. Oma Renske mag direct na hem als Veteraan het ras vertegenwoordigen in de ere-ring.

 

8 oktober wordt Renske op de Hanzeshow weer Beste Veteraan en ook nog reserve Beste Teef.

14 oktober: de jaarlijkse Clubmatch van Sneek. We hadden alle 4onze dames ingeschreven en ze haalden alle 4 de 1e plaats in hun klasse! Fimke mocht opnemen tegen haar broer Fynn, hij werd Beste Pup en in de erering geselecteerd bij de beste 4. Anke deed mee in de Kampioensklasse, de keurmeester was heel erg onder de indruk van haar leeftijd en goede conditie en gebit. Renske werd Beste Veteraan. Baukje had de Open Klasse (7 teven) gewonnen en dus moesten we met 3 dames lopen voor Beste Teef. Bedankt Wietse voor je hulp daarbij! Anke maakte de keuze nog erg moeilijk maar uiteindelijk werd het Baukje , vervolgens werd ze BOB en haalde ’s middags de

2e plaats in Rasgroep 7.

Haar lover Kaije, papa van het F-nest haalde bij de reuen een Uitmuntend 2e plaats.

Het was een erg gezellige dag met zo’n grote Stabij-familie bijelkaar!