E-nest het vertrek

Stabij’s fan ´e Twellegeaster Buorren

· Terug naar E-nest

Zondag was het de beurt aan teef 1, zij blijft Eefke heten en wordt het nieuwe maatje van Alfred en Janny. Voordat ze naar Leeuwarden vertrekt nog even een plasje op het gras doen

Reu 3, Eike, is als eerste vertrokken. Hij zal Jelle genoemd worden en gaat bij Ralf, Marjan en Roos in Veendam wonen. Zij verrasten ons met een mooi cadeau:

3 handdoeken voor de dames en een prachtige tekening van de hele roedel, bedankt!

Terwijl we de eerste positieve berichtjes van de nieuwe eigenaren ontvangen

heeft Baukje het moeilijk met het lege nest. Ondanks dat we samen met haar

de laatste pup uitgezwaaid hebben, blijft ze zoeken en roepen om haar pups,

zo zielig…. We gaan extra veel uit en op schoot liggen vindt ze ook fijn.

Inmiddels staat alles in de woonkamer weer op z’n plek en zijn alle puppy spullen gewassen en opgeruimd.

Alsof ze het wisten dat het bijna tijd werd om te vertrekken maakten ze er Goede Vrijdag  een chaos van in de ren. Ook de stoei-spelletjes worden steeds feller en wilder. Dit maakt het afscheid ietsje makkelijker, ietjes maar, dit was wel een heel rustig, lief nest, we zullen ze zeker gaan missen!!

Vanochtend nog een laatste keer met zijn zessen bij mama drinken en naar buiten.

Zaterdag is teef 2 Elske verhuisd naar Doetinchem bij Jan en Geeske en hun kinderen. Zij krijgt een mooie Friese naam: Rimke. Bij vertrek geeft ze nog even een afscheidsknuffel aan mama Baukje

 

We zijn door de teef-eigenaren in de

bloemen gezet, van Rimke een grote bos

mooie tulpen, van Eefke een kunstige

vaas gevuld met narcissen, bedankt!

 

 

En zo is er weer een eind gekomen aan een intensieve periode.  Het was een heerlijk rustig nest met een fantastische moeder! Baukje is de kluts een beetje kwijt, samen gaan we naar de Welkoop om wat lekkers voor haar uit te zoeken, maar thuisgekomen gaat ze piepend op zoek naar de pups om het bot te delen…. Renske leidt haar af en samen doen ze een stoei-spelletje, ook dat was meer dan 8 weken geleden en Renske heeft dat gemist. Gelukkig heb ik de komende week vrij om extra aandacht aan de roedel te geven.

De pups hebben allemaal leuke eigenaren gekregen, we wensen ze veel plezier met hun gezinsuitbreiding!

Wij genieten na met een Skylger slokje en pondjekoek.

Paasmaandag vertrekken de laatste pups. Reu 1 Epke houdt zijn eigen naam en gaat met Sytske op reis naar Terschelling. Baukje wordt nu toch wel achterdochtig en kruipt bij de overgebleven pup in de ren om hem in de gaten te houden.

Een uurtje later is het dan toch zo ver: reu2 Eize wordt opgehaald door Harry en Wia. Hij verhuist naar Obdam en gaat Bulli heten. Het fototoestel houdt het nu ook voor gezien, de buitenfoto’s zijn mislukt….  Baukje zwaait Bulli uit.

Daarna werd reu 4, Eelke, opgehaald. Hij verhuist naar Tienhoven bij Joep, Karin, Franka en Wiske en zal voortaan Muis heten. Vrolijk loopt hij met de meisjes mee.