B-nest Kennismaking,Dekking en dracht

Stabij’s fan ´e Twellegeaster Buorren

· Terug naar Startpagina

Vanaf half oktober kon Renske ieder moment loops worden en werd het de hoogste tijd om alvast kennis te maken met Jesse en zijn baasje Marian. We zijn aan de wandel geweest in het bos bij Roden. Jesse heeft een prima ontwikkeld jachtinstinct en is daarom niet los vertrouwd in het bos. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beide ouders hebben HD A

Inteeltpercentage 0,78 % (4 generaties)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Renske is 4 december loops geworden, zondag 16 december hebben we een eerste poging gedaan maar het bleef bij hofmakerij. Maandagavond opnieuw naar Jesse, bij de schuttingdeur begon Renske al te piepen, zo’n zin had ze ! Binnen een kwartier stond het stel vast en hebben ze ruim 10 minuten gekoppeld gestaan. Dinsdagmiddag zijn we weer geweest, Jesse deed zijn uiterste best, maar Renske wou niet. Woensdagavond hebben we nog een laatste poging gewaagd, Jesse wou wel maar Renske liet het niet meer toe. Dus moeten we het met 1 geslaagde koppeling doen, dat worden een paar spannende weken tot aan de echo !

Gewicht bij dekking    : 19,5 kilo

na 1 week                      : 19,5 kilo

na 2 weken                    : 19,3 kilo

na 3 weken                    : 19,4 kilo

na 4 weken                    : 20,1 kilo 

na 5 weken                    : 20,9 kilo

na 6 weken                    : 21,7 kilo

na 7 weken                    : 22,6 kilo

na 8 weken                    : 23,7 kilo

na 8,5 week                  : 24,4 kilo

Renske is voor haar doen erg rustig en is in de 3e en 4e week af en toe een beetje misselijk geweest. We zijn begonnen High Performance brokken te mengen, we geven nog steeds dezelfde hoeveelheid voer maar ze is toch al wat aangekomen !

17 januari : we zijn naar studio Kiekeboe geweest om een echo te laten maken, en hoera : we hebben gevulde vruchtzakjes en kloppende hartjes gezien ! Renske zat wel even te kijken : wat moet dat aan mijn buik, maar na een paar minuten liet ze het toe. Marian, het baasje van Jesse kon op een extra scherm meekijken, het was een relaxt gebeuren.

27 januari : Renske groeit gestaag, de flanken zijn al wat voller en de buik begint ronder te worden. Ze gedraagt zich bedachtzaam, ook in de sneeuw afgelopen week deed ze het rustig aan, tijdens de dagelijkse speelkwartiertjes doet ze nog wel opgewekt mee.

10 februari : de laatste week gaat in, kijk onderaan deze pagina naar Renske haar dikke buik.

 

17 januari: met aanstaande papa Jesse hebben we eerst in het bos gewandeld voordat we naar de echostudio zijn gegaan

 

 

 

 

 

 

25 januari : Renske gedraagt zich voor haar doen nogal rustig in de sneeuw,   ze is zichtbaar zwaarder en is erg gespitst op brokjes uitdeelmomenten  

3 februari ; de werpkist is alvast van zolder gehaald om Renske te laten wennen, ze heeft er geen enkel probleem mee, ze vindt het wel prettig zoveel ruimte.

10 februari : Renske haar buik begint haar in de weg te zitten, maar ze doet nog vrolijk mee.  We kunnen de pups zien en voelen bewegen, steeds weer een speciaal moment !