B-nest Geboorte

Stabij’s fan ´e Twellegeaster Buorren

Vrijdagavond zakte de temperatuur naar 37.0 graden en vanaf half vier zaterdagochtend bijna ieder uur naar buiten, af en toe wat graven en hijgen, maar ook gewoon lekker eten, spelen en slapen. Renske hield de spanning er lekker in ! ‘s Avonds om 20.30 uur voor het laatst naar buiten. Om 21.30 uur verloor ze vruchtwater en kwartier later kwam na enige gillen de eerste pup ter wereld :een reu van  382 gram. Vlak daarna om 22.10 uur werd het volgende pupje geboren, een teefje van slechts 132 gram dat maar een paar minuten geleefd heeft. Om 22.30 was er weer vruchtwater, nu duurde het nog een half uur voor de pup er uit kwam, weer een teefje, een dikke dame van maar liefst 417 gram.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De eerste pups zijn schoon en hebben de melkbar gevonden, om 23.30 uur is er weer vruchtwater en 10 minuten later wordt de 4e pup geboren : een reu van 405 gram. Terwijl Renske het reutje wast liggen de andere 2 even apart onder de warmtelamp.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vlak na middernacht verliest Renske weer vruchtwater en 10 minuten later wordt de 5e pup geboren : een teefje van 357 gram.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anderhalf uur later om 01.30 uur is het laatste pupje geboren : een reu van 387 gram. Er zijn geen pups met wolfsklauwtjes en de dierenarts komt straks nog even langs om moeder en pups verder na te kijken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Renske moedert alsof ze nooit anders gedaan heeft, het was weer een bijzondere ervaring !

· Terug naar B-nest