B-nest week 4

Stabij’s fan ´e Twellegeaster Buorren

‘Time flies when you’re having fun’, zo is het maar net, de pups zijn nu 3 weken oud, de tandjes komen door, ze groeien als kool en worden met de dag actiever. Het is een lust om bij de werpkist te zitten en te kijken naar de wankele stapjes en hoe ze elkaar uitdagen om te stoeien. Ik heb er maar weer een filmpje van gemaakt.  Er is bezoek geweest van aanstaande puppy-eigenaren en we laten de pups kennismaken met huis– en keukengeluiden zoals de magnetron, de mixer, de stofzuiger en de accuboormachine.

Renske valt af, ze geeft alles door aan haar pups. Om haar wat te ontlasten krijgen de pups vanaf nu ‘s avonds een beetje vlees (Energique puppyhamburger) zodat ze met een vol buikje de nacht in gaan. En Renske wordt verwend met ontbijtkoek, vla en pannenkoeken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                       Zo lief !!!!

 

 

Beppe Anke helpt mee met kontjes wassen  ….

· Terug naar B-nest

             Kluwen spelende Stabij’s

 

 

We hebben de werpkist open gezet zodat de pups hun wereld vergroot wordt. Bekijk het Filmpje hoe 1 dappere dame die de ren verkent.

 

Donderdag: de pups zijn erg tevreden en hebben nog niet echt behoefte om de wijde wereld te ontdekken. Beppe Anke denkt daar anders over, zij vindt dat ze er aan toe zijn om uit het nest te komen. Piepend staat ze met een speeltje voor de ingang om de pups naar buiten te lokken. Dat lukt haar en vervolgens staat ze naar Renske te kijken, zo van : geregeld, neem je het nu zelf weer over? Sommige pups hebben het wel bekeken en gaan snel weer terug. Later op de dag vinden ze zelf de weg naar buiten. Er is ook al geplast en gepoept op de kranten, we kunnen het zo snel niet opruimen of Renske heeft dat zelf al gedaan, ze is zo ontzettend schoon !

Van zo’n avontuur moet eerst wel weer even bijslapen !

 

 

Dinsdag waren de pups maar weinig gegroeid, dus zijn we gister over-gegaan op 2x een beetje vlees voeren. Ze krijgen maar 30 gram in totaal en maar samen met de melk van Renske heeft dat ervoor gezorgd dat sommigen wel 150 (!!!) gram op 1 dag gegroeid zijn. Door het bijvoeren wordt mams niet direct belaagd door alle 5 als ze in de werpkist komt.

 

                                        De beide dames hebben (nog) geen honger en gaan eerst nog even ‘buiten’ spelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Renske is zo lief, de pups mogen alles bij haar doen,

alleen ongewassen aan de tepel verschijnen wordt op

niet mis te verstane wijze, luid en duidelijk afgestraft.