D-nest geboorte

Stabij’s fan ´e Twellegeaster Buorren

Maandag begon Anke haar temperatuur al te dalen naar 37.3 maar ze was gewoon hongerig en niet onrustig. Dinsdag overdag zakte ze verder naar 37.2 en ‘s avonds naar 36.9. Ze had nog wel zin in eten maar was heel erg aan het hijgen. Na een slapeloze nacht steeg ze woensdag naar 37.1. Zo tegen 18.00 uur werd ze onrustig, begon te graven en wilde steeds naar buiten om te plassen en te poepen. Om 19.15 uur, we zaten net aan het toetje, verloor ze een hele plas vruchtwater onder de eettafel.  De werpkist werd niet meer op tijd bereikt, ik kon de 1e pup nog net met een handdoekje opvangen, anders was hij op de koude tegelvloer ter wereld gekomen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anke had pup 2 net zo’n beetje schoon toen een half uurtje later pup 3 zich aankondigde, onmiddellijk gevolgd door pup 4. Deze heb ik uit het vlies gehaald, het bleken beide reutjes te zijn. En toen werd het een smeerboel, terwijl Anke bezig was met schoonmaken werd ze misselijk en moest overgeven, 2 van de 4 pups zaten onder de vanille yoghurt gemengd met nageboorte, bah…..                  Eelke probeerde nog wel wat van de voetbalwedstrijd mee te krijgen, maar nu was het even alle hens aan dek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afijn, ook dat loste zich weer op, we kregen geen tijd om bij te komen, want om 21.35 uur kondigde pup 5 zich aan : hoera eindelijk een teefje ! Daarna was er even tijd voor een bakje koffie, en om 22.20 uur werd pup nummer 6 geboren, een reutje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gelukkig wou Anke nu wel naar de werpkist zodat de 2e pup, weer een reu, om 20.30 uur wat vriendelijker terecht kwam.

Tja, op de echo waren 5 a 6 pups geteld, dus dachten we klaar te zijn, een heel klein beetje teleurgesteld dat er maar 1 teefje bij zat. Er was veel vruchtwater, alles in de werpkist was behoorlijk nat, dus hebben we de boel schoongemaakt en een nieuw vetbed neergelegd. En net toen ik een foto van het tevreden drinkende stel gemaakt had, lag er ineens om 23.00 uur nog een pupje onder de staart, hoera toch nog een teefje er bij ! En vlak voor middernacht verraste Anke ons met nog een teefje ! Deze 2 dames hebben goed verstopt gezeten, ze waren beide dan ook bijna 100 gram lichter dan de andere 6 pups.

Donderdagochtend is de dierenarts langs geweest voor controle. De pups maken het allemaal prima, er zat er niet 1 bij met wolfsklauwtjes. Anke heeft een piton-injectie gehad om de laatste nageboortes kwijt te raken, die zijn er inderdaad             ‘s middags uitgekomen.

We zijn hartstikke trots op Anke,  ze moedert weer als de beste !