D-nest week 6

Stabij’s fan ´e Twellegeaster Buorren

De tijd vliegt, vandaag zijn de pups al 5 weken oud en zijn het echte slopers aan het worden. Ook worden er al echte trekspelletjes met de kranten (@!?!@) en de flosstouwen gedaan. Anke voedt nog maar 2 a 3 x per dag , tussen door leggen we de minst gegroeide pups bij haar aan om haar van de stuwingen af te helpen en proberen het extra voer af te bouwen. Met dit laatste is Anke het niet echt eens en dus heeft ze vanmiddag in de tuin een kip gevangen….. Hopelijk is de melkgift nu snel voorbij.

De weersvoorspellingen worden beter dus gaan we deze week lekker naar buiten om weer allemaal nieuwe indrukken op te doen. Tot die tijd binnen de kamer verkennen en zetten we af en toe de cd op met allerlei geluiden, zoals bijvoorbeeld vuurwerk, een tingelende spoorwegovergang met passerende trein, een huilende baby, schoolpleingeluiden etc.

Wat een plezier met dat krakende papier, ze behandelen het als een prooi, het wordt besprongen, uit elkaar getrokken en uiteindelijk verscheurd.

.

De regen is opgehouden en eindelijk kunnen de pups buiten spelen, erg fotogeniek, we hebben er ‘slechts’ een stuk of 70 gemaakt,  erg moeilijk kiezen welke foto’s we op de site zullen zetten…

 

Wat een verschil in grootte sinds ze geboren zijn !

Tot ons grote verdriet hebben we zondagmiddag reutje 5 in moeten laten slapen. Hij bleek een aangeboren hartafwijking hebben en had daardoor longoedeem opgelopen.

Omdat we er niet gerust op waren zijn we maandag met teefje 3 naar de dierenarts geweest. Zij heeft ons met het hele nest dezelfde avond nog doorgestuurd naar Ommen. Hier is gebleken dat er 2 pups met PDA zijn, zij zijn momenteel in goeie conditie zodat ze op de leeftijd van 9 weken geopereerd kunnen worden. Daarna kunnen ze gewoon gezond oud worden.

                          ‘Dineren’ in de wachtkamer van kliniek de Kompaan

Tja, en dan moet je de draad weer oppakken….

Zomaar wat plaatjes van binnen en buiten

De hele familie ’s morgens in het zonnetje