Shows 2014 en eerder

Stabij’s fan ´e Twellegeaster Buorren

Zondag 30 mei 2010: we hebben meegedaan aan de Jachthondenshow in Bennekom. Deze show wordt buiten gehouden, gelukkig regende het alleen ’s middags een beetje. Renske had nog een wat jeugdig gangwerk en kreeg een ZG. Anke kreeg een U en werd als 1e geplaatst. Tot onze grote verrassing werd ze vervolgens gekozen tot Beste Teef. Daarna moesten we met een kampioensreu voor BOB verkiezing en weer won Anke !

In de erering hadden we niks te zoeken.

 Anke in en uit de erering in Bennekom

28 november 2010: om 06.30 uur zaten we al in de auto op weg naar de Winner in Amsterdam. Er deden in totaal 33 Stabij’s mee. En er waren veel stands om leuke hondenspullen aan te schaffen. Als eerste was Chess aan de beurt die heel verrassend de titel JeugdWinner voor zich op eiste. Daarna was Renske aan de beurt, zij kreeg een Uimuntende beoordeling en werd als 4e geplaatst. Toen mocht Anke in de ring, de keurmeester plaatste haar als 1e in de Open Klasse en dus moesten we terugkomen in de ring voor verkiezing van Beste Teef en dat won ze ! Anke heeft hiermee de titel Winster 2010 gekregen. Deze titel komt voortaan achter haar naam te staan als we haar voor shows inschrijven en op de stambomen van haar toekomstige puppy’s.  Tevens levert dit dubbele punten op voor een eventueel Nederlands Kampioensschap (hier heb je in totaal 4 punten voor nodig).

Al met al een lange maar prachtige dag, we zijn echt supertrots !!!

9 april 2011: vandaag was de jaarlijkse Clubmatch van de Stabijvereniging.

Anke mocht voor het eerst meedoen in de Kampioensklasse.  Er waren 8 deelnemers, ook allemaal Nederlands Kampioen, 

ze kreeg een Uitmuntende beoordeling maar won net geen beker. Ondertussen waren de reuen in de Tussenklasse ook bezig. Chess kreeg een Zeer Goed en Dries haalde een Uitmuntende 2e plaats.

Daarna was de beurt aan Renske in de Fokkersklasse met 10 deelnemers. Ze gedroeg zich vandaag keurig en won heel verrassend de 1e prijs! Dus toen moesten we tot het eind blijven om samen met de eerst geplaatste teefjes uit de 5 andere klassen te strijden voor ClubWinner. Helaas niet gewonnen maar we waren sowieso al heel erg trots op onze dames!

25 april 2011: vandaag hebben we meegedaan met de Paashow in Leeuwarden.

Renske gedroeg zich vandaag weer keurig, liet zich goed betasten en won zowaar de 1e prijs in de Tussen-klasse!  Anke mag in de Kampioensklasse uitkomen en ook zij haalde de 1e plaats. Dus nu kon Eelke laten zien dat hij niet voor niets mee geweest is op ringtraining want de dames moesten tegelijk in de ring voor de verkiezing van Beste Teef. De keuze viel op Renske die daarmee haar eerste Kampioenspunt verdiend heeft.

In de Tussenklasse bij de reuen haalde Chess de 1e (U)en Dries de 2e plaats (ZG). De kampioensreu werd uiteindelijk BOB en mocht de Stabij’s in de erering vertegenwoordigen.

Met dank aan Rene voor het maken van de foto’s.

De Euro Dog Show werd dit jaar in Leeuwarden gehouden , 2 september waren de Stabij’s aan de beurt.

Chess verraste ons door Euro Winner en Beste Reu te worden. Daarna was Renske aan de beurt. Er deden maar liefst 15 teefjes mee in de Open Klasse en ze is net in de rui. Desalniettemin scoorde zij een U-tje en haalde de 4e plaats. Vervolgens mocht Anke in de ring. Zij is net loops geweest en zit prachtig in de vacht. Zij was vandaag rustig en liep prima: de 1e plaats in de Kampioensklasse was voor haar! Daarna volgde verkiezing voor de titel Euro Winster, die won ze. Daarna mochten de Jeugd en Veteraan er bij voor de verkiezing Beste Teef en : die won ze ook! De NVSW had voor prachtige prijzen gezorgd.

Tja, en toen moesten moeder en zoon tegen elkaar voor de BOB, deze titel was vandaag voor Chess. Hij mocht op zondag naar de eindkeuring van de Beste van de Nederlandse Rassen en Eelke heeft meegelopen  met de Parade van de Nederlandse Rassen. We zijn supertrots !

12 november 2011 : omdat Anke op de Euro Dog Show de Euro Winner titel heeft gehaald, was zij gekwalificeerd voor het World Championship of Champions in Brussel. We hebben even getwijfeld over deelname, maar het is zo’n grote eer om je hiervoor te plaatsen en toen mijn ouders aanboden om als taxi te fungeren  hebben we besloten om toch te gaan. Om 4 uur ‘s ochtends vertokken, 7 uur waren we bij de Expo Hal. De organisatie zat strak in elkaar en precies volgens schema was Anke om 10 uur aan de beurt. Met z’n achten moesten we de ring in om door 2 keurmeesters beoordeeld te worden. Je kon maximaal 100 punten scoren,  van de 82 honden in rasgroep 7 zouden de 6 met het hoogste aantal punten doorgaan naar de 2e ronde. Van de 5 aanwezige Stabij’s lukte het Stabyland Foppe Djurle als enige om zich te kwalificeren, hij werd in de 3e ronde uitgeschakeld, toch geweldig dat er een Stabij bij de beste 32 Kampioenen zat ! Helaas werden de gescoorde punten niet bekend gemaakt. De in 1e ronde  uitgeschakelde honden mochten direct vertrekken zodat we ‘s middags om 4 uur een hele ervaring en een mooi rozet rijker weer thuis waren.               

9 april 2012 : Daar Renske niet drachtig bleek te zijn hebben we haar op de valreep ingeschreven voor de Paasshow in Leeuwarden. Met succes : ze is Beste Teef geworden en heeft  haar 2e Kampioenspunt verdiend !

Daarna mocht ze met haar broer Chess strijden om Beste van het Ras: die titel ging vandaag naar Chess die beloond werd met een mooie beker en een replica van de Oldehove.

Clubmatch 2010

Trotse bekerwinnaars v.l.n.r.:

Dries: Veelbelovend 1e plaats en Beste Pup,

Wiske: Veelbelovend 3e plaats,

Chess: Veelbelovend 2e plaats,

Renske: Veelbelovend 1e plaats

Anke: Uitmuntend 3e plaats.

5 maart 2011 hebben we meegedaan met de MartiniDogShow. Er deden 21 Stabij’s mee, de dag begon al goed met een 1e plaats voor Chess, die vervolgens tot Beste Reu werd gekozen. Daarna waren de teven aan de beurt en dit keer was de keurmeester wel gecharmeerd van Renske, maar andersom gold dat niet: Renske vond deze meneer erg bedreigend en dat werd bestraft met een ZG. In de Open Klasse kreeg Anke gelukkig wel een Uitmuntend en werd zelfs 1e. Toen werd het spannend: Anke had namelijk nog 1  kampioenspunt nodig. En ze won hem ; ze werd Beste Teef en daarmee is ze nu officieel Nederlands Kampioen !

Daarna moesten moeder en zoon het tegen elkaar opnemen voor de verkiezing van de Beste van het Ras: moeder was vandaag de beste en mocht naar de erering. Tot onze verrassing kwam Anke bij de laatste 8, maar een podiumplaats was te hoog gegrepen.

Zo werd Groningen wederom een geweldige dag, heel gezellig, leuke inkopen gedaan en ook nog succesvol!

28 april 2012 : Vanwege het 65-jarig jubileum van de NVSW was de Kampioensclubmatch dit jaar een buitenshow. De buienradar voorspelde wisselvallig weer, dus uitgerust met tent, regenpak, laarzen en paraplu’s waren we al vroeg naar Harich vertrokken. Bij aankomst waaide en regende het zo hard dat we de tent maar in de auto hebben gelaten en de warme kantine opgezocht hebben.

Dries mocht als eerste, vorig jaar won hij nog een mooie beker, dit jaar was de score slechts een Goed. Daarna was Chess aan  de beurt, hij haalde de 1e plaats in de Kampioensklasse, in de eindkeuring werd hij niet geplaatst. Vervolgens haalde Anke een mooie 2e plaats in de Kampioensklasse. Renske had het vandaag niet zo naar haar zin en kreeg een Zeer Goed.

Voor het eerst waren er extra klassen en wij hebben als nakomelingen van Anke meegedaan in de Fokkerijklasse. En wat denk je: we haalden zowaar de 1e plaats als meest homogene groep ! Al met al een hele koude maar gezellige, geslaagde dag !              Klik hier voor een fotoverslag

13 oktober 2012 : de jaarlijkse Clubmatch van de KC Sneek. Renske moet bijna loops worden en ziet er met de dag mooier uit. Ze scoorde Uitmuntend en werd als 1e geplaatst in de Open Klasse. Daarna werd ze gekozen tot Beste Teef en BOB.

Aan het eind van de middag mocht ze met nog 4 Staande Jachthonden naar de finale van rasgroep 7: ze werd 1e ! Daarna volgde de eindkeuring voor Beste van de Show,  Renske haalde de 6e plaats. Met 2 bekers, een rozet, een zak voer en bloemen, maar vooral heel trots konden we om half zes naar huis.

Even ontspannen voor de finale

30 september 2012 : we zijn vandaag helemaal naar Maastricht gereden om mee te doen aan de Dogshow in het MECC. Spannend want er was een aspirant-keurmeester die stage liep en Renske moest zich 2x laten betasten. Maar ze gaf geen krimp en liep prima : Uitmuntend 1e plaats en Beste Teef. De kampioensreu werd gekozen tot BOB, maar wij zijn tevreden met Kampioenspunt.

19 mei 2012 : om met Renske te blijven oefenen hebben we meegedaan met de Clubmatch van de KC Meppel. Ook deze show was buiten en het was prachtig weer. Ze liet zich goed betasten en liep prachtig : Uitmuntend 1e plaats  en BOB !

Samen met de Drents Patrijs mocht ze strijden om de beste van Rasgroep 7 : dat won ze ook ! En zo stonden we met een Sheltie, Bull Mastiff, Teckel, Laplandse Herdershond, Dalmatier, Golden Retriever, Shih Tzu en een Ierse Wolfshond in de finale voor de Beste van de Show ! Renske heeft de 6e plaats gehaald.

Met dank aan Rene voor het maken van de foto’s

29 juni 2013 : 1e Nederlandse Rassenshow in Zwolle. Het was prachtig weer en de organisatie was geweldig. Er waren maar liefst 128 Stabij’s ingeschreven. Baukje heeft haar 1e show gelopen in de Babyklasse, ze was de jongste, liet goed ringgedrag zien en liep prachtig, maar de keurmeester vond haar al wat groot voor de leeftijd . Ze werd 4e en heeft daarmee haar 1e rozet verdiend.

Daarna was de beurt aan Renske in de Open Klasse. Omdat Renske na haar nestje nog uit vacht is en er meer dan 20 honden in deze klasse meededen, dachten we geen enkele kans te maken. Maar de keurmeester vond Renske een prachtig hondje en gaf haar een U, dus mocht ze met de 8 andere U-tjes terugkomen voor plaatsing en tot onze grote verrassing werd ze 3e !

Als laatste mocht Anke met 4 andere teefjes in de Kampioensklasse, ze liep prachtig en haalde de 1e plaats.

Op deze show werd de verkiezing voor Beste teef/reu en BOB van het ras in de erering gehouden om de rassen aan het publiek te promoten. Zo stonden we met wel 20 Stabij’s in de erering. Anke viel verder niet in de prijzen, maar het was een hele gezellige dag en met 3 prachtige rozetten zijn we heel trots op onze dames !

Kijk voor meer foto’s op de individuele showpagina’s van de dames

· terug

Hond v/h Jaar Show 2013 in Amersfoort.

Hier  wordt je voor uitgenodigd als je het afgelopen jaar

op een CAC-show op het podium hebt gestaan  plus de Clubwinners.

Een hele eer dat Baukje mee mocht doen, ze was de jongste deelnemer ! Rasgroep 7 was om te wennen aan de catwalk, later in de middag volgde de verkiezing van de Beste van de Nederlandse Rassen.

20 oktober 2013 : Clubmatch NKC Groningen, broertje Tjardo deed ook mee, hij kreeg een Belovend, Baukje had een Veelbelovend en werd Beste Pup

6 oktober 2013: IJsselshow Zwolle : de kroon op Renske haar Kampioenstitel: ze is BOB geworden en Baukje werd alweer Beste Pup.

29 september 2013; Dogshow Maastricht : Renske heeft haar 4e punt binnen en is Nederlands Kampioen, Baukje werd Beste Pup, kijk voor foto’s en een filmpje op de individuele pagina’s van de dames.

21 september 2013; Clubmatch van de KC Sneek, Renske en Anke beide 1U, Anke werd Beste Teef, Veelbelovend pup Baukje kwam thuis met een mooie beker !

Clubmatch NVSW 2010: Anke heeft te midden van 40 teven in de Open Klasse de 3e plaats  veroverd met een prachtig keuringsrapport ! Renske werd 1e in de Puppyklasse

21 december Kerstshow: Baukje heeft haar 3e JeugdCAC gehaald en mag zich Nederlands Jeugd Kampioen noemen. Ze werd wel Beste Teef maar was nog moe van alle indrukken van vorige week en had niet zo veel zin om zich goed te tonen. Dat vinden we helemaal niet erg, ze is tenslotte nog maar 10 maanden oud en heeft al 4 CAC’s verzameld, we zijn hartstikke trots op haar !!!

 

13 en 15 december 2013 : vrijdag de Eendaagse show in Amsterdam hadden we alleen Baukje ingeschreven, vanaf 9 maanden oud mag je in de Jeugdklasse meedoen. Ze liep mooi en liet zich goed betasten en werd dan ook 1e en kreeg haar 1e Jeugdpunt.

Tot onze grote verrassing werd ze daarna gekozen tot Beste Teef. Er was maar 1 reu met een Uitmuntend en daar won ze ook van : ze was BOB !

Dus op naar de erering voor Beste van Rasgroep 7, meestal heeft de Stabij daar niet zoveel te zoeken, maar de Finse keurmeester was gecharmeerd van Baukje en koos haar bij de beste 6 ! De podiumplaatsen waren voor de Gordon, Ierse en Engelse Setter, maar we waren maar wat trots om bij de selectie te staan ! Bij de verkiezing voor Beste Jeugdhond was het in en uit de erering, maar onze dag kon al niet meer stuk.

Zondag wederom naar Amsterdam voor de Winner, er waren nu heel wat meer deelnemers : in totaal 39 Stabij’s.

Chess werd Beste Reu en Winner 2013.  Baukje deed het weer super en werd als 1e geplaatst van de 8 Jeugddeelnemers, ze haalde haar 2e jeugdpunt en mag voortaan de titel Jeugdwinster 2013 (JW’13) achter haar naam voeren. Renske had het niet zo naar haar zin, ze is een beetje schijnzwanger en Anke is compleet in de rui, maar de dames haalden allebei een Uitmuntend 3e plaats in hun klasse met beide een prachtig keurverslag.

Baukje mocht terug in de ring met de nummers 1 van de andere klassen en werd gekozen tot Beste Teef , ze mag nu ook de titel Winner 2013 (W’13) achter haar naam zetten. Hoe de dag verder verlopen is kunnen jullie hier lezen .

( met dank aan Rene, Wiebe, Henri en Anga ! )

Bij de Nederlandse Rassen komt Baukje bij de mooiste 6.

Het Kooikerhondje is vandaag de mooiste, de andere deelnemende Stabij wordt 2e, de overige 4 finalisten krijgen een mooi rozet.

Zie filmpje.

NVSW Clubmatch 31 mei 2014

Met 180 deelnemers vielen de dames alle 3 in de prijzen ! Baukje werd 1e in de Tussenklasse, Renske 3e in de Fokkerssklasse en Anke werd

2e in de Kampioensklasse.